Διάκριση του Βιοχημικού Εργαστηρίου της Ν.Μ.Καλαμάτας

nosokomeio_kalamatas

 

                                                                               Καλαμάτα 30.06.2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63102,190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με ιδιαίτερα χαρά σας γνωρίζουμε ότι το Βιοχημικό Εργαστήριο της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας κατατάχθηκε 9ο μεταξύ 328 δημοσίων και ιδιωτικών εργαστηρίων της χώρας στην αξιολόγηση που έγινε από το ΕΣΕΑΠ (Εθνικό Συστήματος Εξωτερικής Αξιολόγησης Ποιότητας Αποτελεσμάτων στην Κλινική Βιοχημεία) κατά τα έτη 2012-2013, με βαθμό ποιοτικής ικανότητας 8,43.

 

Συγκεκριμένα το Βιοχημικό εργαστήριο της Ν.Μ.Καλαμάτας ελέγχθηκε για την ποιότητα και ικανότητα εκτέλεσης κλασικών βιοχημικών παραμέτρων όπως (Γλυκόζη, Ουρία, Κρεατινίνη, Νάτριο, Κάλιο, Ολικά Λευκώματα, Αλβουμίνη, Χοληστερόλη, HDL-χοληστερόλη, Τριγλυκερίδια, Ουρικό οξύ, Χολερυθρίνη, Ασβέστιο, Φωσφόρος, Μαγνήσιο, Σίδηρος, Τρανσαμινάσες, Αλκαλική φωσφατάση, γGT, LDH, CK και Αμυλάση).

 

Το ΕΣΕΑΠ είναι μία αστική, μη κερδοσκοπική Εταιρεία που έχει ως σκοπό τον έλεγχο, την παρακολούθηση, τη διασφάλιση και τη βελτίωση της ποιότητας των αποτελεσμάτων των κλινικών/διαγνωστικών εργαστηρίων, τον εντοπισμό των αναλυτικών σφαλμάτων και τη σύγκριση και σύγκλιση των αναλυτικών επιδόσεων μεταξύ των ως άνω εργαστηρίων. Για την επίτευξη των σκοπών του το «ΕΣΕΑΠ» παρέχει στα εργαστήρια Κλινικής Χημείας υπηρεσίες εξωτερικού ελέγχου ποιότητας μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων στα οποία συμμετέχουν πάνω από 300 εργαστήρια. Σε αυτά περιλαμβάνονται το σύνολο σχεδόν των εργαστηρίων των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας και ένας μεγάλος αριθμός ιδιωτικών θεραπευτηρίων-κλινικών, διαγνωστικών κέντρων και ιδιωτικών εργαστηρίων.

 

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Βιοχημικό Εργαστήριο συμμετέχει στο πρόγραμμα Κλινικής Χημείας από το 1995 και πάντα βρίσκεται στην 1η δεκάδα της αξιολόγησης.

 

Ο υπεύθυνος του Βιοχημικού Εργαστηρίου κ.Δημήτρης Γιαννόπουλος δήλωσε:

 

« Το Βιοχημικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας συμμετέχει στα προγράμματα ΕΣΕΑΠ εδώ και μία 20ετία περίπου και βρίσκεται πάντα στην πρώτη δεκάδα αξιολόγησης.

Μεγάλη μου υποχρέωση είναι να αναφερθώ και να ευχαριστήσω τον προηγούμενο Διευθυντή του Τμήματος κ.Νικόλαο Μοίρα, ο οποίος άνοιξε την πόρτα αυτή των διακρίσεων του τμήματός μας από την δεκαετία του 1990.

Επίσης να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του τμήματος για την βοήθειά τους στην συμμετοχή μας σε αυτή την επιτυχία στα προγράμματα του ΕΣΕΑΠ.

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι στο τμήμα μας πραγματοποιούνται περί τις 200 διαφορετικές εξετάσεις (βιοχημικές –αίματος, ούρων-, ειδικές, ορμονολογικές, ανοσοχημικές, επίπεδα φαρμάκων και τοξικολογικές) με δυνατότητα προσθήκης νέων, αφού είναι από τα αρτιότερα πανελληνίως εξοπλισμένα βιοχημικά εργαστήρια, διαθέτοντας υπεραυτόματο προαναλυτικό ρομποτικό σύστημα συνδεδεμένο με δέκα βιοχημικούς και ανοσοχημικούς αναλυτές τελευταίας τεχνολογίας, με δυνατότητα μεγάλης ταχύτητας διεκπεραίωσης των εξετάσεων γεγονός για το οποίο έχουμε επίσης διακριθεί.»

 
Προκήρυξη Προσωπικού - Φύλαξη, Καθαριότητα και Εστίαση
Προκήρυξη Προσωπικού - Φύλαξη, Καθαριότητα και Εστίαση
To 1ο ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Το 1ο ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ
Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας
Γ.Ν. Καλαμάτας - Sticker Enviromental Bronze
Video Γ.Ν Καλαμάτας
Videos - Ανασκόπηση γεγονότων του Νοσοκομείου Καλαμάτας
Το Υπουργείο Υγείας στη Δι@ύγεια.
Το Υπουργείο Υγείας στη Δι@ύγεια
Το Γ.Ν. Καλαμάτας στη Δι@ύγεια.
Το Γ.Ν. Καλαμάτας στη Δι@ύγεια
Γ.Ν. Καλαμάτας και ESPA
Παραγωγή Ιατρικού Οξυγόνου
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Παραγωγή Ιατρικού Οξυγόνου
ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Κληροδότημα Κάππας
Ιστορικό του Κληροδοτήματος Κάππας
Ιστορικό λειτουργίας αιμοδυναμικού εργαστηρίου
Ιστορικό λειτουργίας αιμοδυναμικού εργαστηρίου
Γ.Ν. Καλαμάτας - Ιατρικός Τουρισμός
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Μεσσηνίας
Ε.Κ.Α.Β.