Συνάντηση του Διοικητή με τον Δήμαρχο Γορτυνίας για την αξιοποίηση του Σανατορίου "ΙΘΩΜΗ"

 sanatorio

 

sanatorio_1

                                                                               Καλαμάτα 24.09.2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63102,190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ.Μπέζος «Έχουμε χρέος να αξιοποιήσουμε το Σανατόριο ΙΘΩΜΗ προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας»

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/9/2014 στο Πνευματικό Κέντρο της Βυτίνας μεταξύ του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γεωργίου Μπέζου και του Δημάρχου Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλου.

 

Θέμα της συνάντησης ήταν η προοπτική αξιοποίησης του σανατορίου «Ιθώμη» το οποίο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Νοσοκομείου Καλαμάτας και η καταγραφή της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης από πλευράς του νοσηλευτικού ιδρύματος ο Νομικός Σύμβουλος κ.Χρήστος Αρχοντής και οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας κ.Τάσος Βλαχοδημητρόπουλος, κ.Σοφία Κορακοβούνη και κ.Πολυτίμη Αναγνωστοπούλου ενώ από την πλευρά του Δήμου Γορτυνίας ο Αντιδήμαρχος κ.Τάκης Καραντώνης και στελέχη του Δήμου.

 

Από την συζήτηση προέκυψε η από κοινού πρόθεση για συνεργασία και συνέργεια προκειμένου να δρομολογηθούν και να προχωρήσουν όλες εκείνες οι διαδικασίες για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του.

Επισημαίνεται, ότι το οικόπεδο και οι υποδομές του σανατορίου, είχαν αφεθεί στη λήθη για πολλά χρόνια, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος απώλειας -τόσο λόγω καταπατήσεων από ιδιώτες, όσο και λόγω διεκδικήσεων που είχε εγείρει το Δασαρχείο Βυτίνας.

 

Η σημερινή διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζοντας το έντονο ενδιαφέρον της για αυτό το ζήτημα έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην τοπογραφική αποτύπωση του ακινήτου και του οικοπέδου, και έχει ξεκινήσει τις δικές της δικαστικές διεκδικήσεις από τους καταπατητές.

 

Ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας Γ. Μπέζος με αφορμή τη σημερινή συνάντηση δήλωσε:

 

« Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στη Βυτίνα, προκειμένου με την Δημοτική Αρχή να ανοίξουμε ένα διάλογο και να εγκαινιάσουμε μια συνεργασία για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του σανατορίου «ΙΘΩΜΗ» το οποίο και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Νοσοκομείου μας. Όλο το προηγούμενο διάστημα, εκφράζοντας το έντονο ενδιαφέρον μας, δρομολογήσαμε εκείνες τις διαδικασίες διεκδίκησης αφού διαπιστώσαμε ότι υπήρξαν και περιπτώσεις καταπατήσεων.

Πρόθεσή μας είναι –και για αυτό δεν θα πρέπει να χάνουμε ούτε μέρα- η αξιοποίηση αυτού του οικοπέδου βασισμένη σε ένα πρότυπο εναλλακτικού, μη μαζικού, βιώσιμου τουρισμού, ο οποίος να συμβάλει και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Προσβλέπουμε σε μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού που συνιστά την συνύπαρξη φύσης και πολιτισμού και όπου το περιβάλλον και ο άνθρωπος βρίσκονται σε σχετική ισορροπία.

Για αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ και κουβεντιάζουμε με την τοπική κοινωνία δια μέσου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σήμερα έγινε μια πολύ χρήσιμη κουβέντα και ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις. Κυρίως όμως καταγράφηκε η κοινή βούληση για συνεργασία. Και αυτό θα αποτυπωθεί πολύ σύντομα και μέσω μιας προγραμματικής συμφωνίας. Η πρόκληση ανοίγεται μπροστά μας και έχουμε κοινή υποχρέωση να εργαστούμε συστηματικά και μεθοδικά για αυτό το σκοπό.

Για μας έχω όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί βασικό συνεργάτη και συνομιλητή.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο και τους συνεργάτες του για το ενδιαφέρον τους και την ειλικρινή τους διάθεση για ουσιαστική συνεργασία».

 
Προκήρυξη Προσωπικού - Φύλαξη, Καθαριότητα και Εστίαση
Προκήρυξη Προσωπικού - Φύλαξη, Καθαριότητα και Εστίαση
To 1ο ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Το 1ο ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ
Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας
Γ.Ν. Καλαμάτας - Sticker Enviromental Bronze
Video Γ.Ν Καλαμάτας
Videos - Ανασκόπηση γεγονότων του Νοσοκομείου Καλαμάτας
Το Υπουργείο Υγείας στη Δι@ύγεια.
Το Υπουργείο Υγείας στη Δι@ύγεια
Το Γ.Ν. Καλαμάτας στη Δι@ύγεια.
Το Γ.Ν. Καλαμάτας στη Δι@ύγεια
Γ.Ν. Καλαμάτας και ESPA
Παραγωγή Ιατρικού Οξυγόνου
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Παραγωγή Ιατρικού Οξυγόνου
ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Κληροδότημα Κάππας
Ιστορικό του Κληροδοτήματος Κάππας
Ιστορικό λειτουργίας αιμοδυναμικού εργαστηρίου
Ιστορικό λειτουργίας αιμοδυναμικού εργαστηρίου
Γ.Ν. Καλαμάτας - Ιατρικός Τουρισμός
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Μεσσηνίας
Ε.Κ.Α.Β.