Ημερίδα πανελλήνιας εμβέλειας από το Νοσοκομείο στις 20 Νοεμβρίου

 

 afisa_imerida

 

                                                                            Καλαμάτα 23.10.2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ημερίδα πανελλήνιας εμβέλειας

από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στις 20 Νοεμβρίου

 

Στελέχη του Νοσοκομείου θα παρουσιάσουν τρόπους εξοικονόμησης πόρων στο ΕΣΥ κάνοντας χρήση των ΑΠΕ και της αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως

 

Σημαντική κρίνεται η υλοποίησή της από την ηγεσία του ΥΥΚΑ

 

Μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας με πανελλήνια εμβέλεια «ξεδιπλώνεται» τις επόμενες εβδομάδες, με κύριο και αποκλειστικό στόχο, να παρουσιαστούν με τον πλέον επίσημο τρόπο σε θεσμικούς παράγοντες και στελέχη της Υγείας απ’ όλη τη χώρα, τα οικονομικά οφέλη στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, προερχόμενα από την υλοποίηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης στις κτιριακές υποδομές αυτών.

 

Με δεδομένο ότι τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα είναι τα πιο ενεργοβόρα και κοστοβόρα δημόσια κτίρια και σε συνδυασμό με το ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας φέρει το τίτλο ως «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ», ο Διοικητής του, κ.Γεώργιος Μπέζος και οι συνεργάτες του προχωρούν, έχοντας και την απόλυτη στήριξη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην υλοποίηση ημερίδας με τίτλο:

 

«Ενεργειακή Εξοικονόμηση στα Νοσοκομεία-Οικονομία Πόρων στο ΕΣΥ- Προστασία και Σεβασμός στο Περιβάλλον»

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «ELITE RESORT» στην πόλη της Καλαμάτας και θα κληθούν να παραστούν όλες οι Διοικήσεις και τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων της Χώρας, των Υγειονομικών Περιφερειών και του Υπουργείου Υγείας.

 

Στην ημερίδα στελέχη του Νοσοκομείου Καλαμάτας και επιστημονικοί συνεργάτες, θα παρουσιάσουν με κάθε λεπτομέρεια τα έργα και τις παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία 3 χρόνια στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Μεσσηνίας καθώς επίσης και τα τελικά στοιχεία της ενεργειακής επιθεώρησης- ex post. Με άλλα λόγια θα μάθουμε τα οφέλη της εξοικονόμησης σε ενέργεια και πόρους.

 

Θα παρουσιαστούν τα έργα της ηλιοθερμίας, η βιοκλιματική αναβάθμιση, το συγκρότημα αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως, η αναβάθμιση κλιματισμού με αντλίες θερμότητας καθώς και η μελέτη του έργου εγκατάστασης φωτοβολταικού σταθμού στο προαύλιο χώρο για την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω έργα εντάσσονται στο πλαίσιο της ενταγμένης πρότασης του Νοσοκομείου Καλαμάτας στο Κοινοτικό Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΡΑ με κωδικό πράξης MIS 340098 και συνολικό προϋπολογισμό περίπου στα 3.000.000€.

 

Με αφορμή την υλοποίηση αυτής της σημαντικής Ημερίδας ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

 

«Τα τελευταία χρόνια μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε δουλέψει σοβαρά στη κατεύθυνση να εξοικονομήσουμε πόρους μέσα από την υλοποίηση σημαντικών έργων και παρεμβάσεων. Πραγματικά είμαι περήφανος για αυτούς και για αυτά που έχουμε καταφέρει μαζί.

 

Ταυτόχρονα όμως έχουμε και ένα χρέος. Να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να βοηθήσουμε και τα άλλα Νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουμε τα οφέλη προς χάριν της Υγείας των Πολιτών. Αυτό το σκοπό υπηρετεί και η πρωτοβουλία μας για την οργάνωση αυτής της ημερίδας στις 20 Νοεμβρίου στην πόλη της Καλαμάτας. Μιας ημερίδας που θα επιθυμούσαμε να έχει την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και για αυτό στοχεύουμε να καλέσουμε όλες τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας και τα στελέχη τους αλλά και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς.

 

Έχουμε δηλώσει ότι είναι πολλά τα εκατομμύρια ευρώ που μπορεί να εξοικονομήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και για αυτό το στόχο πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί και συντονισμένα. Εμείς είμαστε εδώ για να συνδράμουμε και να προσφέρουμε και στους άλλους συναδέλφους μας τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας και την τεχνική μας υποστήριξη. Και με δεδομένο ότι άμεσα ξεκινά η νέα προγραμματική περίοδος ΕΣΠΑ 2014-2020 αντιλαμβάνεστε ότι όλοι μας πρέπει να κινηθούμε ταχύτατα και αποτελεσματικά».


πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας

 
Προκήρυξη Προσωπικού - Φύλαξη, Καθαριότητα και Εστίαση
Προκήρυξη Προσωπικού - Φύλαξη, Καθαριότητα και Εστίαση
To 1ο ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Το 1ο ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ
Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας
Γ.Ν. Καλαμάτας - Sticker Enviromental Bronze
Video Γ.Ν Καλαμάτας
Videos - Ανασκόπηση γεγονότων του Νοσοκομείου Καλαμάτας
Το Υπουργείο Υγείας στη Δι@ύγεια.
Το Υπουργείο Υγείας στη Δι@ύγεια
Το Γ.Ν. Καλαμάτας στη Δι@ύγεια.
Το Γ.Ν. Καλαμάτας στη Δι@ύγεια
Γ.Ν. Καλαμάτας και ESPA
Παραγωγή Ιατρικού Οξυγόνου
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Παραγωγή Ιατρικού Οξυγόνου
ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Κληροδότημα Κάππας
Ιστορικό του Κληροδοτήματος Κάππας
Ιστορικό λειτουργίας αιμοδυναμικού εργαστηρίου
Ιστορικό λειτουργίας αιμοδυναμικού εργαστηρίου
Γ.Ν. Καλαμάτας - Ιατρικός Τουρισμός
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Μεσσηνίας
Ε.Κ.Α.Β.