Στον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ Ν.Μαντζούφα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γ.Μπέζος

6_4_2016

 

                                                                             Καλαμάτα 07.04.2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ Ν.Μαντζούφα

ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γ.Μπέζος

 

Η προσθήκη του ορόφου πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική, η αξιοποίηση του σανατορίου ΙΘΩΜΗ στη Βυτίνα και του κληροδοτήματος Γ. Αλεξόπουλου στην αγορά της Κυπαρισσίας μέσα από το θεσμικό πλαίσιο ΣΔΙΤ αντικείμενο της συνάντησης

 

Γ.Μπέζος: «Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μας, είναι μέγιστη υποχρέωση και καθήκον μας»

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την Τετάρτη 6/4/2016, ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας Γεώργιος Μπέζος στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ.Νικόλαο Μαντζούφα.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης της προσθήκης ορόφου 1.000 τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπως άλλωστε έχει δρομολογηθεί μελετητικά, μέσω του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Σημειώνεται ότι η μελέτη για την προσθήκη του ορόφου έχει ολοκληρωθεί και τις επόμενες ημέρες παίρνει την έγκριση από τον Υπουργό Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος της μελέτης αποτελεί δωρεά της οικογένειας του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου.

 

Ταυτόχρονα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γεώργιος Μπέζος έθεσε στο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κο Ν.Μαντζούφα και την αναγκαιότητα αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας τόσο της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας όσο και της Κυπαρισσίας. Έτσι λοιπόν τέθηκε το θέμα της αξιοποίησης του σανατορίου ΙΘΩΜΗ στη περιοχή της Βυτίνας που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Νοσοκομείου Καλαμάτας όσο και του κληροδοτήματος Γεωργίου Αλεξόπουλου στο εμπορικό κέντρο της Κυπαρισσίας.

 

Ο Ειδικός Γραμματέας κατέγραψε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ανωτέρω, έδωσε τις πρώτες κατευθύνσεις για το ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα και σημείωσε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

 

Στην συνάντηση μαζί με τον Διοικητή Γ.Μπέζο παραβρέθηκαν και οι συνεργάτες, Τάσος Βλαχοδημητρόπουλος προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Θεόδωρος Ντέντες Διοικητικός Διευθυντής Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και Πολύτιμη Αναγνωστοπούλου Μηχανικός-εξωτερικός συνεργάτης.

 

Με αφορμή την σημερινή συνάντηση ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

 

« Σήμερα είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κο Ν.Μαντζούφα με στόχο να διερευνήσουμε τρόπους χρηματοδότησης και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας μας μέσα από το θεσμικό πλαίσιο των συμπράξεων δημόσιου –ιδιωτικού τομέα. Κατεγράφησαν ενδιαφέρουσες απόψεις και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει συνέχεια στην επικοινωνία μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Ειδικό Γραμματέα για την διάθεση συνεργασίας που μας προσέφερε και για την αρωγή του στο παραπάνω θέμα. Από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα προκειμένου να αξιοποιήσουμε την περιουσία του Νοσοκομείου μας. Θα κινηθούμε μεθοδικά και συντονισμένα προκειμένου να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μας αποτελεί για μας μέγιστη υποχρέωση και καθήκον».

 
Προκήρυξη Προσωπικού - Φύλαξη, Καθαριότητα και Εστίαση
Προκήρυξη Προσωπικού - Φύλαξη, Καθαριότητα και Εστίαση
To 1ο ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Το 1ο ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ
Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας
Γ.Ν. Καλαμάτας - Sticker Enviromental Bronze
Video Γ.Ν Καλαμάτας
Videos - Ανασκόπηση γεγονότων του Νοσοκομείου Καλαμάτας
Το Υπουργείο Υγείας στη Δι@ύγεια.
Το Υπουργείο Υγείας στη Δι@ύγεια
Το Γ.Ν. Καλαμάτας στη Δι@ύγεια.
Το Γ.Ν. Καλαμάτας στη Δι@ύγεια
Γ.Ν. Καλαμάτας και ESPA
Παραγωγή Ιατρικού Οξυγόνου
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Παραγωγή Ιατρικού Οξυγόνου
ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Κληροδότημα Κάππας
Ιστορικό του Κληροδοτήματος Κάππας
Ιστορικό λειτουργίας αιμοδυναμικού εργαστηρίου
Ιστορικό λειτουργίας αιμοδυναμικού εργαστηρίου
Γ.Ν. Καλαμάτας - Ιατρικός Τουρισμός
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Μεσσηνίας
Ε.Κ.Α.Β.