Το Νοσοκομείο Καλαμάτας με πρωτοβουλία του συμβάλλει στην εξοικόνομηση πόρων του ΕΣΥ

KALAMATA_o2_gen_23-12-14_53

 

 

 hliothermica_3_2013

 

                                                                            Καλαμάτα 10.03.2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας με πρωτοβουλία του

συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων στο ΕΣΥ

 

 

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία αναλαμβάνει το αμέσως επόμενο διάστημα η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με στόχο να παρουσιάσει στους υπόλοιπους φορείς και στελέχη της Υγείας τα σημαντικά οφέλη στην εξοικονόμηση πόρων από την λειτουργία των σημαντικών και καινοτόμων έργων που έχουν υλοποιηθεί στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μεσσηνίας.

 

Ειδικότερα, στις αρχές Απρίλη το Νοσοκομείο Καλαμάτας οργανώνει ημερίδα με πανελλήνια εμβέλεια, όπου θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει τις προτάσεις του και να μεταφέρει σε όλους τους παρευρισκόμενους την τεχνογνωσία για την υλοποίηση αυτών. Στην ημερίδα θα μιλήσουν υψηλά στελέχη ενδιάμεσων διαχειριστικών αρχών για τις επιλέξιμες δράσεις του νέου ΕΣΠΑ, όπως και ειδικοί επιστήμονες στην ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση πόρων.

 

Ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί αναλυτικά και το πρωτοποριακό έργο της αυτοπαραγωγής του οξυγόνου ιατρική χρήσεως και θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους παρευρισκόμενους να το επισκεφθούν.

 

Με δεδομένο τις συνεχείς περικοπές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων τρόποι εξοικονόμησης πόρων στο ΕΣΥ αποτελούν πάντα το μεγάλο ζητούμενο και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχει να παρουσιάσει ενδιαφέρουσες προτάσεις.

 

Την πρόταση αυτή έχει συζητήσει ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όπου και φέρει την σύμφωνη γνώμη της.

 

Χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

 

« Τα τελευταία χρόνια μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε δουλέψει σοβαρά στην κατεύθυνση να εξοικονομήσουμε πόρους μέσα από την υλοποίηση σημαντικών έργων και παρεμβάσεων. Πραγματικά είμαι περήφανος για αυτούς και για αυτά που έχουμε καταφέρει μαζί.

 

Ταυτόχρονα όμως έχουμε και ένα χρέος.

 

Να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να βοηθήσουμε και τα άλλα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουμε τα οφέλη προς χάριν της Υγείας των Πολιτών. Αυτό το σκοπό υπηρετεί και η πρωτοβουλία μας για την οργάνωση αυτής της ημερίδας. Μιας ημερίδας που θα θέλαμε να έχει την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και για αυτό στοχεύουμε να καλέσουμε όλες τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας με τα στελέχη τους αλλά και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς.

 

Έχουμε δηλώσει ότι είναι πολλά τα εκατομμύρια ευρώ που μπορεί να εξοικονομήσει το Υπουργείο Υγείας και για αυτό το στόχο πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί μεθοδικά και συντονισμένα. Εμείς είμαστε εδώ για να συνδράμουμε και να προσφέρουμε και στους άλλους συναδέλφους μας τις γνώσις μας και την εμπειρία μας. Και με δεδομένο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά η νέα προγραμματική περίοδος, το επονομαζόμενο ΣΕΣ αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει όλοι μας να κινηθούμε ταχύτατα και αποτελεσματικά

 
Προκήρυξη Προσωπικού - Φύλαξη, Καθαριότητα και Εστίαση
Προκήρυξη Προσωπικού - Φύλαξη, Καθαριότητα και Εστίαση
To 1ο ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Το 1ο ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ
Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας
Γ.Ν. Καλαμάτας - Sticker Enviromental Bronze
Video Γ.Ν Καλαμάτας
Videos - Ανασκόπηση γεγονότων του Νοσοκομείου Καλαμάτας
Το Υπουργείο Υγείας στη Δι@ύγεια.
Το Υπουργείο Υγείας στη Δι@ύγεια
Το Γ.Ν. Καλαμάτας στη Δι@ύγεια.
Το Γ.Ν. Καλαμάτας στη Δι@ύγεια
Γ.Ν. Καλαμάτας και ESPA
Παραγωγή Ιατρικού Οξυγόνου
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Παραγωγή Ιατρικού Οξυγόνου
ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Κληροδότημα Κάππας
Ιστορικό του Κληροδοτήματος Κάππας
Ιστορικό λειτουργίας αιμοδυναμικού εργαστηρίου
Ιστορικό λειτουργίας αιμοδυναμικού εργαστηρίου
Γ.Ν. Καλαμάτας - Ιατρικός Τουρισμός
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Μεσσηνίας
Ε.Κ.Α.Β.