Αλλάζουν όλα στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης & εστίασης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

19_4_2016

 

                                                                             Καλαμάτα 19.04.2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τηλ.: 27213-63190

Fax.: 27210-33666

e-mail:gram.manager@nosokomeiokalamatas.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ

ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΦΥΛΑΞΗΣ & ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

Γ. Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν.Μεσσηνίας: «Ο προσανατολισμός μας στη μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους και ο σεβασμός μας και στο τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου, αποτελούν βασική μας σταθερά στη καθημερινή μας λειτουργία».

 

Σε μία σημαντική τομή στην καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας προχωρά η Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σε σημερινή του συνέντευξη ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος.

 

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Μπέζος δημοσιοποίησε την ειλημμένη απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει στην εφαρμογή του άρθρου 97 του Ν.4368/2016 σύμφωνα με το οποίο, τα Νοσοκομεία δύναται να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου απευθείας με το προσωπικό των συνεργείων καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης χωρίς την εμπλοκή των εργολαβικών εταιριών.

 

Σημείωσε δε, ότι οι σχετικές αποφάσεις έχουν ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και ότι μέσα στην εβδομάδα δημοσιεύονται οι πρώτες δύο (2) προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης.

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει εκδώσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ.Παύλος Πολάκης για το θέμα αυτό, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να λαμβάνουν τις αποδοχές που λαμβάνει ένας μόνιμος υπάλληλος στην αντίστοιχη θέση και με τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας. Γεγονός που σημαίνει ότι θα δίδονται όλα τα επιδόματα (ανθυγιεινό, οικογενειακό κλπ) συν τις προσαυξήσεις σε αργίες κλπ.

 

Οι ατομικές συμβάσεις που θα συναφθούν σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο θα έχουν ημερομηνία λήξης 31-12-2017.

 

Για το θέμα αυτό ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γεώργιος Μπέζος χαρακτηριστικά τόνισε:

 

«Θεωρώ σημαντικότατη αλλαγή στη καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου μας την δυνατότητα που μας δίνει το πρόσφατα ψηφισμένο άρθρο 97 του παράλληλου προγράμματος, να συνάπτουμε δηλαδή ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου στις υπηρεσίες outsoursing απευθείας με τους εργαζόμενους και όχι με τους εργολάβους. Το προηγούμενο διάστημα μαζί με τους συνεργάτες μου μελετήσαμε σε βάθος το συγκεκριμένο θέμα. Το να επιδιώκεις καθημερινά μέσα από τον τρόπο που ασκείς Διοίκηση το μέγιστο δυνατό κοινωνικό και οικονομικό όφελος, δεν είναι κάτι που έγκειται έτσι απλά στη διακριτική σου ευχέρεια. Αποτελεί συνειδητή επιλογή και καθήκον μας, όπως επιβάλει το πλαίσιο αρχών μας και ο σεβασμός μας και στο τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου Πολίτη. Η νέα αυτή αλλαγή θα επιφέρει στο Νοσοκομείο μας μια εξοικονόμηση της τάξης 250.000€ ετησίως. Πολλά χρήματα, για να τα χαρίζεις σε οποιοδήποτε ή να αποτελούν προϊόν του ωχαδελφισμού που μπορεί να σε διακατέχει. Ταυτόχρονα με αυτό τρόπο βελτιώνεται σχεδόν διπλασιάζεται το εισόδημα σε περίπου 70 οικογένειες στο τόπο μας και μπορούν να ζουν με μια σχετική αξιοπρέπεια».

 
Προκήρυξη Προσωπικού - Φύλαξη, Καθαριότητα και Εστίαση
Προκήρυξη Προσωπικού - Φύλαξη, Καθαριότητα και Εστίαση
To 1ο ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Το 1ο ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ
Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας
Γ.Ν. Καλαμάτας - Sticker Enviromental Bronze
Video Γ.Ν Καλαμάτας
Videos - Ανασκόπηση γεγονότων του Νοσοκομείου Καλαμάτας
Το Υπουργείο Υγείας στη Δι@ύγεια.
Το Υπουργείο Υγείας στη Δι@ύγεια
Το Γ.Ν. Καλαμάτας στη Δι@ύγεια.
Το Γ.Ν. Καλαμάτας στη Δι@ύγεια
Γ.Ν. Καλαμάτας και ESPA
Παραγωγή Ιατρικού Οξυγόνου
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Παραγωγή Ιατρικού Οξυγόνου
ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Κληροδότημα Κάππας
Ιστορικό του Κληροδοτήματος Κάππας
Ιστορικό λειτουργίας αιμοδυναμικού εργαστηρίου
Ιστορικό λειτουργίας αιμοδυναμικού εργαστηρίου
Γ.Ν. Καλαμάτας - Ιατρικός Τουρισμός
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Μεσσηνίας
Ε.Κ.Α.Β.